Български Francais

Празник на музиката Варна - 21 юни 2021

16.06.2021

Франкофонски център Варна – в партньорство и с финансовото съдействие на Община Варна – ще отбележи за десета поредна година Празника на музиката.
Заповядайте на 21 юни 2020 г. от 14 до 21 ч. на сцена „Раковина“, за да се насладим заедно на изпълненията на ученици от варненски училища. В 18 часа ще се радваме на специалното участие на изтъкнатите солисти на Държавна опера Варна – Илина Михайлова и Деян Вачков, които ще изпълнят ария на Ескамилио от операта „Кармен“ на Жорж Бизе, „Дъщерите на Кадис“ от Лео Делиб, ария на Мефистофел от операта „Фауст“ на Шарл Гуноп както и любимите им песни – „Summertime” от Джордж Гершуин и „Besame Mucho” от Консуело Веласкес.

През 1985 г. Празникът на музиката започва да се чества извън границите на Франция по повод на Европейската година на музиката. За по-малко от 15 години повече от 100 държави на 5 континента се включват в тази прекрасна музикална инициатива основно благодарение на френската културна мрежа в чужбина.
Днес празникът e мащабна международна проява, която се провежда в над 700 града в цял свят. Вратите са отворени за всички професионални изпълнители, както и за тези, които са си мечтали да усетят тръпката от голямата сцена. Прекрасен повод за един свободен музикален диалог, в който музикантите са поканени да участват доброволно!

Благодарим на всички партньори, които подкрепиха тази инициатива: Община Варна, Държавна опера Варна, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, 4 Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“, Международен Френски Лицей Варна “Шарл Перо”, Солвей Соди, Понтика Солюшънс.

Назад

Agenda - Календар